Ung och bortskämd

Har just sett första avsnittet av realityserien “ung och bortskämd” som hade säsongspremiär på TV3 igår.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Kan man verkligen vara så korkad i den åldern så man på riktigt inte vet hur man vecklar ut ett kaffefilter, öppnar en burk majs (som dessutom har en flärp, så som drickor har) eller att man för en sekund måste fundera över om kossor har mjöl i mjölken dom producerar ?
Har man som förälder låtit sina barn bli så här, då har man inte gjort set allt för bra kan jag tycka.
“Jag gör allt för min dotter/son för att jag älskar h*n och är så rädd om h*n. Jag vill bara allt väl!”
Men att ständigt hålla sina barn ifrån ansvar gör ju allt annat än att hjälpa dom eller göra dom en tjänst. Dom tappar ju förmåga att agera i samhället, tappar delar av sin medmänskliga förmåga att se andras behov. Dom tappar värdet av pengar och blir så fäst vid ytlighet. Det skapar egoism i större utsträckning och framförallt så kommer allt ikapp dom. Förr eller senare så slår en blixt ner och raserar deras fejkade värld där “dom själv är allt och viktigast” för att verkligheten plötsligt kommit ikapp. Dom ska då helt plötsligt behöva lära sig allt som dom fått serverat för sig hela livet. Dom blir stressad av det, dom klarar inte av saker som är så självklara för andra. Dom får svårigheter att förstå jobb, skatter, räkningar, handling och allt som hör vardagen till.. en förvirring som troligtvis skapar depression och så vidare.
Att påstå att man låter barnet bestämma allt hemma, eller att man inte alls ser problemet i att skämma bort sina barn för mycket, för att man vill dom de bästa och allt väl, de är enligt mig väldigt naivt.
Att skämma bort sina barn så dom får sociala problem är deffernetivt ingen merit.  Barnen har mer nytta av att ta ansvar för saker än vad dom har av att slippa undan allt som är minsta lilla tråkigt.
Skulle kunna skriva mycket mer i ämnet, men de orkar jag inte nu.
Tror du att programmet är uppgjort eller tror du att dessa 8 deltagare i “ung och bortskämd” på riktigt är så korkade, barnsliga och egoistiska som dom verkar?
Jag tror att de är uppgjort en del, att de är lite överdrivet.. för jag har verkligen svårt att föreställa mig hur man på riktigt kan vara 20 år gammal och inre veta hur man öppnar en burk majs. Jag är väldigt skeptisk till att man som 22 åring aldrig klippt naglar själv -mamma för det åt mig..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *